Clarks

Clarks Clarks is een van de grootste schoenenfabrikanten ter wereld op het gebied van schoenen voor alledaags gebruik. Kernwoorden: vakmanschap, draagcomfort, kwaliteit en innovatie.

Sale / Outlet

Ga naar de lijst met webshops waar je Clarks schoenen online kan kopen.

Top producten

Clarks zijn bekend om hun alledaagse schoenen. Belangrijk zijn duurzaamheid, pasvorm en comfort van de schoenen.

Bekende schoenen zijn:

  • Desert Boots – enkelhoge laarzen gemaakt van suède. Deze laarzen zijn gebaseerd op laarzen die Britse officiers tijdens WOII tegenkwamen in Cairo.
  • Wallabee – een mocassin schoen gebaseerd op het model Grashopper die werd gemaakt door het Duitse Sioux.
  • Desert Trek – gebaseerd op de schoenen van een artiest uit de jaren zestig. Dit is een gestikte schoen die ook wel bekend staat als Trek of Hike.

ClarksClarksClarks

Clarks schoenen kopen

De geschiedenis van het schoenenmerk Clarks begint in 1825 in het Engelse graafschap bij de broers Cyrus en James Clarks. Cyrus hield zich bezig met het looien van huiden en James kwam op het idee om pantoffels te maken van de huiden die te klein waren voor tapijten. Dit waren de Brown-Petersburg pantoffels.

Nadat de Singer naaimachine werd uitgevonden maakt de productie een stevige groei door. Een van de vroege marketingsuccessen was het hygienic assortiment. Deze schoenen namen de natuurlijke vormen van de voet aan en vestigden daarmee de naam op het gebied van draagcomfort.

Vanaf 1900 werd er stevig verder gegroeid onder leiding van John, Roger en Alice Clarks. Een van de nieuwe successen bestond uit damesschoenen. Deze werden steeds populairder vanwege de kortere rokken. Enkels werden hierdoor zichtbaar en dus ook de schoenen kwamen meer in  het oog.

Andere successen in de vorige eeuw waren de Desert Boots die gebaseerd waren op de laarzen die Britse legerofficieren vonden op marketen in Egypte. Daarnaast werden in de jaren zestig de Wallebee mocassins geÏntroduceerd en werden Clarks als voorbeeld gezien van een perfecte pasvorm bij kinderschoenen.

Een grote innovatie voor duurzame en comfortabele schoenen bestaat uit polyurethaan. Dit is de basis voor de huidige Active Air technologie en het is de naamgever van Polyveldts.

e man met een gevoel voor mode. Boegbeeld voor deze propositie is Ruud van Nistelrooij. De man achter het merk is de 4e generatie Greve, namelijk Jos Jan Greve.