Greve

GreveGreve is op en top Nederlands en bestaat al meer dan 100 jaar. Het doel van de oprichter: “Nederlands meest stijlvolle en superieure schoenen maken. “. Greve is nog steeds een exclusief merk waar je zelfs maatschoenen kan laten maken.

Sale / Outlet

Ga naar de lijst met webshops waar je Greve schoenen online kan kopen.

Greve schoenen kopen

Greve draait om exclusieve schoenen binnen het midden-hoge schoenensegment. Ze noemen zichzelf een lifestyle merk.

De collectie is onderverdeeld in kleurcodes.

  • Orange -sportieve sneakers
  • Red – modieuze en geklede vrije tijdsschoenen
  • White – geklede schoenen, modisch klassiek
  • Blue – exclusieve schoenen

Greve Madison Flint Greve Oceano Greve Blue

Geschiedenis

Sinds 1998 voert schoenfabriek H. Greve het koninklijk wapen. Een beloning voor 100 jaar vakmanschap. Greve is opgericht door Hermanus Greve in 1898 in het hart van de Langstraat in Waalwijk.

Het doel: “Nederlands meest stijlvolle en superieure schoenen maken.”

Dit betekent dat Greve een relatief klein maar exclusief schoenenmerk is. Dit rijke verleden leeft nu nog steeds. Al was het maar om dat je hier maatschoenen kan laten aanmeten en bestellen.

De maatschoenen worden op één van de volgende drie methoden gemaakt:

  • Goodyear –  Randgenaaide schoenen waarbij het overleer over de leest wordt gespannen met een leren strook. Daaraan worden de zool en binnenzool bevestigd. Vulling bestaat uit gemalen kurk waarin de voet zijn eigen bed vormt.
  • Blake – Het overleer wordt omgeslagen en vastgelijmd op de onderkant van de binnenzool. Er komt een tussenzool die door de binnenzool en het overleer vastgenaaid wordt. De loopzool wordt onderop vastgelijmd en in een groef van de loopzool wordt een tweede stiknaad gelegd.
  •  Mocassin – het overleer loopt volledig door onder de schoen wordt direct vastgestikt aan de zool. Het bovenwerk wordt met de hand ingenaaid.

Deze schoenen worden gemaakt volgens een traditie die zijn oorsprong vindt in 1898 met als essentie, het streven naar een een perfect passende en duurzame schoen. De vakmensen zijn intern opgeleid volgens de Greve traditie.

Greve richt zich op traditionele herenschoenen en mocassins voor de jonge man met een gevoel voor mode. Boegbeeld voor deze propositie is Ruud van Nistelrooij. De man achter het merk is de 4e generatie Greve, namelijk Jos Jan Greve.