Hugo Boss

boss_greenHugo Boss is een Duits bedrijf dat zich richt op lifestyle en kleding in het luxe segment. Naast schoenen verkoopt Boss ook schoenen, parfums, horloges en brillen.

Sale / Outlet

Ga naar de lijst met webshops waar je Boss online kan kopen.

Boss schoenen kopen

Top producten

Boss heeft een veelheid aan producten in het assortiment. Daaronder dus ook schoenen. Deze zijn verdeeld in de volgende merken:

  • Boss black – moderne lijn, zowel zakelijk als informeel
  • Boss selection –  de duurste lijn met klassieke kleding
  • Boss orange – vrijetijdskleding met felle kleuren en soms vreemde materialen
  • Boss green – sportkleding
  • Hugo – onconventionele kleding
  • Baldessarini – luxe lijn voor de man van middelbare leeftijd of ouder
  • Juvenis – overhemden

Hugo Boss GreenHugo BossHugo Boss oranje

Geschiedenis

Dit concern is vernoemd naar de oprichter Hugo Boss (1885 – 1948). Hij begon het bedrijf in 1924 in het Duitse Metzingen waar het bedrijf nog steeds is gevestigd. Vanwege het economisch klimaat ging Hugo Boss failliet. In 1931 bereikte hij een overeenkomst met zijn schuldeisers waarna hij opnieuw kon beginnen met zes naaimachines.

Hugo Boss was lid van de Nazi partij en mede daardoor kon het bedrijf groeien. Na de oorlog werd dit Hugo Boss zwaar aangerekend. Zijn stemrecht en recht om een bedrijf te runnen werden afgenomen. Ook werd een boete opgelegd. Het bedrijf overleefde deze periode. Eigendom van het bedrijf ging over naar de schoonzoon van Hugo Boss, Eugen Holy.

In eerste instantie maakt Boss werkpakken. Na 1950 kwam weer een eerste order voor een zakenpak waar later ook verdere groei uit voortkwam. In 1969 pensioneerde Eugen Holy en droeg het bedrijf over aan zijn zonen Jochen en Uwe.

In 1991 werd het bedrijf voor een groot gedeelte overgenomen door de Marzotto groep. Zij introduceerden de merken Baldessarini en Hugo. Vanaf 1995 kwamen er ook schoenen in het assortiment.

Bron:  Wikipedia