Mc Gregor

McGregor

Mc Gregor is een merk met roots in het New York van 1921. David Doniger, een schotse immigrant begon destijds met het maken van petten met schotse motieven. Deze stijl is uitgebouwd tot een eigentijds merk die een Europese traditie combineert met recreatieve sportiviteit.

Sale / Outlet

Ga naar de lijst met webshops waar je McGregor schoenen online kan kopen.

Mc Gregor schoenen kopen

McGregor is een merk waarbij je een volledige garderobe kan aanschaffen, waaronder ook schoenen.

Het assortiment varieert van stoere sneakers tot nette herenschoenen waarbij lichte kleuren worden gebruikt. De stijl is recreatief sportief en collegiaal. Perfect als je niet te klassiek of stijfjes tevoorschijn wilt komen.

Bekende modellen zijn:

  • Mantovana herenschoen gemaakt van Camoscio-suède met een Italiaans silhouet en elegante leest.
  • Maverick is een chique versie van de heerlijk zittende loafers.
  • Sneakers Cooper gemaakt van Europese Nubuck met accenten van leer. De schoen is met de hand afgewerkt.

McGregor Hamilton

McGregor Montovana McGregor Sneaker Surg

Geschiedenis

Mc Gregor verwijst terug naar een beginperiode in 1921 te New York. Een Schotse immigrant ging caps maken uit schotse stoffen.  Hiermee begon de McGregor Coordinated Sportswear Collection. De kleding was op verschillende manieren te combineren waardoor een brede toepassing van de kleding mogelijk was en de populariteit snel steeg.

Ook al was het een sportief merk, er werd ook gewerkt aan een formelere uitstraling. De aantrekkingskracht van het merk zat daardoor in de combinatie van casual en formeel, relaxt en smart.

In de huidige tijd is modehuis Mc Gregor Fashion de partij achter het merk McGregor. Ze zijn in 1993 opgericht als Emergo en later van naam veranderd.

McGregor Fashion Group heeft tot 2006 op de beurs gestaan en is van de beurs gehaald via een gezamenlijk bod van de bestuurders en investeerders Marcel Boekhoorn. Naast het merk McGregor zijn ze ook actief met de merken Gaastra, Lapagayo en Adam Menswear.

Bron: Wikipedia