Van Bommel

van-bommel-2-sVan Bommel richt zich op handgemaakte kwaliteitsschoenen. Ze bestaan sinds 1734 en ondertussen en de opgebouwde kennis wordt van vader op zoon overgedragen. Op dit moment staat de 9e generatie aan het roer.

Sale / Outlet

Ga naar de lijst met webshops waar je Van Bommel schoenen online kan kopen.

Van Bommel schoenen kopen

Top producten

Wil je nette schoenen onder je pak dan zit je bij Van Bommel aan het juiste adres. In de catalogus staan verdelen ze hun herenschoenen in casual, classic en dressed. Van nette schoenen voor in je vrije tijd of op een zakelijke netwerk bijeenkomst tot klassiek schoeisel voor onder je pak.

  • Dressed
  • Casuel
  • Classic

Ze hebben een vrij zakelijke lijn met als hoofdkleuren zwart en bruin en enkele lossere kleuren zoals blauw.

van-bommel-2-s van-bommel-3-s van-bommel-1-s

Geschiedenis

In 1734 begint de bedrijfsgeschiedenis in Breda met Adrianus en Christianus Van Bommel. Zij waren bekend als meester-schoenmakers en herstelden en maakten schoenen . De onafhankelijkheidsverklaring van de Verenigde Staten moest nog getekend worden en het duurde nog 35 jaar voordat Napoleon in de luiers lag.

Sinds die tijd is er veel veranderd. In ieder geval een verhuizing naar Moergestel eind 18e eeuw. Vorige eeuw kwam er een mooie kroon op het werk van deze schoenmakersfamilie met de verlening van het predicaat hofleverancier per Koninklijke Beschikking.

Na de opkomst van de sneakers is er ook een informelere lijn gestart, genoemd naar de huidige bestuurder Floris van Bommel. In 2002 kwam daar ook nog de exclusieve lijn Noble Blue bij.

Op dit moment is de 9e generatie werkzaam in het bedrijf. De broers Reynier, Floris en Pepijn van Bommel hebben nu de taak om de vader op zoon doorgegeven kennis toe te passen, uit te breiden en wellicht door te geven aan de volgende generatie.

Bron: Wikipedia