Van Lier

van lier 2Van Lier maakt mannenschoenen en maakt daarmee mannen van jongens. Nette herenschoenen dus om te dragen onder een pak of zakelijke outfit.

Sale / Outlet

Ga naar de lijst met webshops waar je Van Lier schoenen online kan kopen.

Van Lier schoenen kopen

outlet schoenen van lier sale

Top producten

Mannenschoenen komen er bij Van Lier in vele soorten. Naast de klassieke lage- en hoge veterschoenen is er ook een uitgebreid assortiment aan sneakers.

Veel gebruikte kleuren zijn natuurlijk bruin, blauw en zwart in vele tinten.

van lier 1 van lier 3 van lier 4

Geschiedenis

Van Lier is bij veel studenten bekend als de sponsor van de Koninklijke Nederlandse Roeibond. Volgens eigenaar Geert van Spaendonck past roeien perfect bij de kernwaarden van hun merk: historie, traditie, passie en perfectie. Daarnaast roemt hij het sociale aspect. Niet geheel onbelangrijk, studenten gaan perfect passen bij hun doelgroep van 25-35 jaar.

Van Lier was een familiebedrijf, opgericht in 1815. Oprichter Goyert van Lier was een ondernemende boer die overstapte naar het ambacht van schoenmaker. Gezien de slechte oogsten kon de schoenenbusiness voor relatief hoge opbrengsten zorgen. Daarbij was de marktwerking op het platteland vrijer dan in de steden waar de gildes een drempel konden opwerpen.

In 1991 heeft de familie Van Lier zich teruggetrokken uit het bedrijf en neemt Van Spaendonck het merk over. Hij brengt deze schoenenfabrikant naar de 21e eeuw en onderneemt daarbij volgens een strakke code met als leidraad: integer, verantwoord en met hoge ethische standaarden.

Zo laat de Code van Conduct op de websit 9 leefregels zien waarvan verwacht wordt dat medewerkers en leveranciers zich eraan houden. Nummer 1 op deze lijst; het milieu. Maar ook veiligheid, geen kinderarbeid, ouderenbeleid en een eerlijke en objectieve behandeling van betrokkenen.