Vans

vans 1Vans richt zich op actiesporten zoals skateboarden , surfen, BMX en motorcross. Ze maken naast schoenen ook lifestyle producten zoals T-shirts, hoodies en rugzakken .

Sale / Outlet

Ga naar de lijst met webshops waar je Vans schoenen online kan kopen.

Vans schoenen kopen

Top producten

Vans maakt schoenen voor heren en dames. Daarbij hebben ze een aantal collecties die voor mannen en vrouwen beschikbaar zijn:

  • Classics
  • California
  • Surf

Deze serie zijn beschikbaar als sneakers, slip-ons, canvas-, leren- en suède schoenen.

vans 3 vans 1 vans 2

Geschiedenis

Op 16 maart 1966 begonnen Paul van Doren, James van Doren, Gordon Lee en Serge D’Ella een schoenenwinkel onder de naam The Van Doren Rubber Company. Tegenwoordig zitten de kinderen van Paul van Doren nog in het bedrijf.

Op die allereerste dag werden 12 schoenen verkocht uit de serie die nu bekend staat als Authentic. Er was echter nog geen voorraad. De enige schoenen die in de winkel stonden waren de showmodellen. De schoenen werden direct gemaakt en de klanten werd gevraagd ’s middags terug te komen. Die middag realiseerden de oprichters zich dat ze geen wisselgeld hadden voor de klanten. En dus vroegen ze de klanten de volgende dag te komen betalen. Dat deden alle twaalf klanten.

Gedurende verschillende jaren groeide het bedrijf en zijn ze zelfs een keer failliet gegaan. De schoenen waren populair bij skaters en BMX’ers vanwege de anti slip zolen. Zo is met behulp van skaters zoals Tony Alva en Stacy Peralta het model #95 gemaakt, tegenwoordig bekend als de Era. Later zijn zo ook de #44 gemaakt en werd de Slip-On populair.

Bron: Wikipedia